Image
Apostelhoeve
Auxerrois

Proefnotitie:
Fantastische frisse fruitige wijn met vooral aroma's van abrikoos en perzik.

Druif

De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg.

Smaak en serveersuggestie
De Auxerrois is een hele frisse fruitige wijn. In zijn geur komen vooral tonen van abrikoos en perzik naar voren. Deze wijn is een top combinatie met salades of visgerechten maar kan ook perfect gebruikt worden als aperitief.

Image
Apostelhoeve
Cuvée XII

Proefnotitie:
Deze wijn heeft een brede geur met zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Brede smaakbeleving!

Druif
Deze wijn is een blend gemaakt van 40% Müller-Thurgau, 30% Auxerrois en 30% Pinot Gris. Het maken van een samengestelde wijn is bij witte wijn de laatste 25 jaar steeds populairder geworden. Als wijnboer kun je je als het ware met je eigen recept onderscheiden.

Smaak en serveersuggestie
De wijn heeft een brede geur met zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast kent deze wijn ook kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak een brede beleving met concentratie en lengte. Deze wijn laat zicht gastronomisch breed inzetten denk aan zowel visgerechten, salades, risotto, pasta’s, kalfsvlees en kazen. De Apostelhoeve Cuvée XII is tevens een super combinatie met witte asperges.

Image
Apostelhoeve
Müller-Thurgau

Proefnotitie:
Heerlijke frisse wijn, een zuivere smaak met verfijnde mineralen, elegantie en een frisse afdronk.

Druif
De Müller-Thurgau druif is een witte druivensoort, ontwikkeld door de wetenschapper Hermann Müller uit het Zwitserse plaatsje Thurgau. De druif is een kruising tussen de Riesling Weiss en Madeleine Royale.

Smaak en serveersuggestie
Onze Müller-Thurgau is een heerlijke frisse wijn, tegelijk flirtend met mild. In zijn aroma gaan citrusfruit, voorjaarsbloemetjes en een snufje kruiden prachtig met elkaar samen. Deze wijn is heerlijk als aperitief en gaat goed samen met een frisse salade of een pannetje mosselen.

Image
Apostelhoeve
Pinot Gris

Proefnotitie:
Heerlijke witte wijn met elementen van tropisch fruit, boventonen van ananas, mango en lychee.

Druif
Deze druif kent zijn oorsprong in de Bourgogne. Deze druif staat ook wel bekend onder de namen Pinot Grigio, malvoisie en grauburgunder. De Pinot Gris druif gedijt goed in koelere wijnklimaten, waarbij een diepe droge kalkbodem perfect is.

Smaak en serveersuggestie
Deze wijn kent volle grazige elementen van rijp exotisch fruit. Als boventonen komen vooral ananas, mango en lychee naar voren. De Pinot Gris is mooi te combineren met de Aziatische keuken maar ook heerlijk bij een pasta of Risotto.

Image
Apostelhoeve
Riesling

Proefnotitie:
Heerlijke frisse, fruitige witte wijn met kenmerken van citrusfruit en een Granny Smit appel.

Druif
Riesling wordt ook wel de koning onder de witte wijnen genoemd, wij refereren liever naar koningin aangezien door de elegantie en verfijning. Riesling is een witte druivensoort, de druivensoort is geschikt voor de productie van droge en elegante wijnen. De rieslingdruif brengt wijnen voort van zeer grote klasse welke lange houdbaar zijn.

Smaak en serveersuggestie
De wijn is heel fris en fruitig en in zijn geur komen vooral citrusfruit en een granny smit appel naar voren. Het is onze enige wijn die goed kan ouderen, deze wijn kan gemakkelijk 10 jaar en ouder worden. Na 3 à 4 jaar ontwikkeld zich in deze wijn ‘goût de pétrole’, de geur van petroleum. Deze wijn is een ideale combinatie met alles wat uit de zee komt.

Image
Apostelhoeve
Pinot Gris Barriques

Proefnotitie:
De Pinot Gris Barriques heeft 6 maanden op nieuw Frans eikenhouten barriques gelagerd. Het is een vlezige, zachte wijn met zowel fruittonen als karamel, vanille en toast.

Druif
Deze druif kent zijn oorsprong in de Bourgogne. Deze druif staat ook wel bekend onder de namen Pinot Grigio, malvoisie en grauburgunder. De Pinot Gris druif gedijt goed in koelere wijnklimaten, waarbij een diepe droge kalkbodem perfect is.

Smaak en serveersuggestie
Het is een stevigere wijn die goed geserveerd kan worden met gevogelte, eend, kip, kalfsvlees.

Image
Aromo
Riserva Privada DO.
Maule Valley
Chardonnay

Proefnotities:
Rijke witte wijn met een fraaie balans tussen exotisch fruit, honing en frisse zuren.

Serveer suggesties:
Lekker bij visgerechten, zachte kaassoorten, als aperitief en gerechten met kip.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Aromo
Carménère DO. Maule Valley

Winemaker's Selection Marselan

Proefnotities:
Intense donkerrode kleur met in de geur rood fruit confiture, zwarte bessen en iets specerijen. De rijke zachte smaak wordt aangevuld met iets van mocca en koffie, zachte en rijpe taninne en een lange finale.

Serveer suggesties:
Bij licht gekruide en krachtige gerechten, gebakken en gegrild vlees en groente, harde kaas.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Aromo
Riserva Privada DO. Maule Valley Carménère

Proefnotities:
Intense en krachtige rode wijn met veel zoet donkerrood fruit, iets kruidig, wat rijping en zelfs wat chocolade.

Korte omschrijving:
Intense en krachtige rode wijn. Heerlijk bij kruidige gerechten, stoofpotten en gerijpte harde kaassoorten.

Serveer suggesties:
Lekker bij kruidige en pittige gerechten, stoofpotten en gerijpte harde kaassoorten.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Aromo
Riserva Privada DO Maule Valley Malbec

Proefnotities:
Paarsrode kleur met de geur van gerijpt rood fruit zoals kersen, aardbeien en specerijen. Stevige smaak met gerijpt fruit, milde en zachte tannines. In de afdronk mokka, koffie en opnieuw wat specerijen.

Serveer suggesties:
Bij stevige gekruide stoofschotels. rood gebakken of gegrild vlees en gerijpte kaas.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Aromo
Riserva Privada DO. Maule Valley Merlot

Proefnotities:
Donkere robijnrode kleur met een rijke geur van gerijpt rood fruit, iets specerijen en vers gemalen koffie. De krachtige maar ronde smaak heeft milde zuren en zachte taninnes en een fraaie balans tussen het fruit en de rijping.

Serveer suggesties:
Bij mild gekruide gerechten, gebakken en gegrild vlees en groente, harde kazen.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Aromo
Riserva Privada DO. Maule Valley Syrah

Proefnotities:
Donker gekleurde wijn met een paarse gloed. In de geur komt direct het gerijpte zwarte fruit naar voren gevolgd door een lichte pepertoon. De smaak is vol maar rond. Naast het overdadige zwoele fruit ook tonen van gebrande koffie.

Korte omschrijving:
Sappig met gerijpt zwart fruit en een lichte pepertoon. Gaat goed samen met pittig gekruide gerechten.

Serveer suggesties:
Lekker bij kruidige en pittige gerechten, stoofpotten en gerijpte harde kaassoorten.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Lafage
'Cuvée Authentique' AC. Côtes du Roussillon

Proefnotities
Je proeft een soepele maar krachtige cuvée met een aantrekkelijke geur van bramen, zwarte peper en viooltjes.
De authentieke samenstelling van druivensoorten uit de Roussillon. Een uitstekende begeleider van lam en pasta.
Serveren als een uitstekende begeleider van lam met rozemarijn en knoflook of een mooie pasta.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Lafage
'Centenaire' AC. Côtes du Roussillon blanc

Proefnotities
Schitterende goudgele kleur met een geur van abrikozenjam, iets pruimen en gele perziken. In de smaak vol, tropisch en mondvullend met nectarines en zoete, rijpe vijgen. Romig en rond, maar toch sappig en fris.
Vol, sappig en fris van smaak met veel tropisch fruit. Een goede combinatie met alle vis van de grill.

Serveren bij gegrilde en gebakken vis, lichte vleesgerechten, risotto en zachte kaas.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Lafage
'Côté Est' IGP Pays d'Oc

Proefnotities
Bleekgeel, helder fonkelend van kleur met een exotisch parfum van witte perzik, rijpe abrikoos en papaja. Sappig en fris van smaak met gekonfijte gember en wat kruiden.
Sappig, rijp en toch fris. Heerlijk bij gerechten met geitenkaas en bij vis.

Serveer suggesties:
Lekker als aperitief en heerlijk bij gerechten met vis en geitenkaas.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Lafage
'Côté Floral' Vin de Pays des Côtes Catalanes

Proefnotities
Frisse, licht tropische wijn met bloemetjes en een aangenaam milde afdronk. De muscat druif zorgt voor het zwoele karakter en de viognier druif voor het ronde karakter.
Aangenaam rijk geurende wijn met een mild karakter. Een ideale wijn bij oosterse gerechten.

Serveer suggesties:
Een ideale wijn bij oosterse gerechten, als aperitief, bij vis en schelpdieren en asperges.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Lafage
'Côté Sud' Vin de Pays des Côtes Catalanes rouge

Proefnotities
Een soepele wijn met een paarsrode kleur, een mooie rijpe neus en zachte tannines. Veel bessen, pruimen en gekonfijte kersen. De afdronk is kruidig.
Past erg goed bij vlees van de barbecue.

Serveer suggesties:
Heerlijk bij gegrild en gebakken vlees, lamsvlees, diverse wildgerechten en harde kaassoorten.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Lafage
'Miraflors' IGP. Côtes Catalanes rosé

Proefnotities
Sappig en elegant van smaak met aardbeien, frambozen en rijpe citroenen. In de geur verse aardbeien, bramen en een hint van kruiden. Sierlijke fles met een kurk van glas!
Lekker bij visgerechten of voor op het terras.

Serveer suggesties:

Geniet van deze rosé bij visgerechten, schaal- en schelpdieren of zo in het zonnetje.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Maison Robert Vic
'AC Limoux

Proefnotities:
Rijke en elegante witte wijn met een imposante geur van gebakken brood, wat hout en witte bloesems. Ondersteund door een een rijke en complexe smaak met o.a. salmiak, tropisch fruit en milde zuren. Terwijl de afdronk lang is.

Serveer suggesties:
Mild gekruide gerechten met gegrilde groente, gebakken en gegrilde vis en gevogelte.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Maison Robert Vic
'Prestige' IGP. Pays d'Oc chardonnay

Proefnotities:
Rijke chardonnay met in de geur tropisch fruit, iets honing en tikje hout. In de smaak aangevuld met sappig exotisch fruit als meloen en papaya, milde zuren en rijke afdronk.

Serveer suggesties:
Zachte rijke kazen, vis en gevogelte met rijke saus of als tv-/ terraswijn.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Maison Robert Vic
'AOP Limoux rouge

Proefnotities:
Rijke maar elegante wijn met een fraaie combinatie van fruit, oosterse kruiden en een vleugje vanille. De smaak is rond en zacht met veel gerijpt fruit maar ook iets specerijen. De finale is lang, rijk en zacht.

Serveer suggesties:
Bij mildgekruide gerechten, gebakken en gegrild vlees en groente, harde kazen.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Maison Robert Vic
'Délicate' IGP Pays d'Oc rosé

Proefnotities:
Extreem bleke zalmroze kleur, in de geur sappig kleinrood fruit en grapefruit. In de smaak ondersteund met rijp fruit, wat mineralen en iets knisperend.

Serveersuggesties:
Als aperitief- en terraswijn, bij veel lichte vlees- en visgerechten en salades.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Maison Robert Vic
'Délicate' IGP Pays d'Oc vermentino

Proefnotities:
Rijke geur met bloesems, rijp fruit, munt maar ook iets van de houtrijping. In de smaak aangevuld met een fluweelzachte aanzet, geel fruit, milde zuren en een rond maar vol karakter.

Serveersuggesties:
Als terraswijn, bij rijke salades, vis- en gevogelte gerechten, zachte kazen.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Maison Robert Vic
'Prestige IGP. Pays d'Oc syrah

Proefnotities:
Krachtige rode wijn met een mild en vriendelijk karakter. In de geur gerijpt donker fruit, tikje hout met wat specerijen en de smaak is rond en vol met zachtkruidige finale.

Serveer suggesties:
Mild gekruide gerechten, gerijpte kaas, vleeswaren en als tv-wijn.

Serveer temperatuur:
14-16° C.

Image
Vignoble Ferret
IGP. Côtes de Gascogne Chardonnay

Proefnotities:
Rijke geur met tropisch fruit maar ook iets van citrus en een tikje hout. Een krachtige en volle smaak met iets romigs en wat honing en afgerond met een vriendelijke balans met milde zuren.

Serveer suggesties:
Als aperitief, bij niet te zware en mild gekruide gerechten, rijke salades en zachte kaas.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Vignoble Ferret
IGP. Côtes de Gascogne Colombard Ugni blanc sec

Proefnotities:
Exotische witte wijn met de geur van citrus en vlierbloesem in de smaak grapefruit en wit sappig fruit, afgerond met een mooie zuurbalans.

Serveer suggesties:
Bij voorgerechten, salades, schaal- en schelpdieren maar ook als aperitief.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Vignoble Ferret
'Réserve' IGP. Côtes de Gascogne rouge

Proefnotities:
Volle geur met rijp rood fruit en iets chocolade. In de smaak wordt dit aangevuld met een krachtige maar ronde smaak en zachte rijpe tannines.

Serveer suggesties:
Heerlijk bij kruidige gerechten, een stoofpot maar licht gekoeld ook heerlijk op het terras.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Vignoble Ferret
IGP Côtes de Gascogne Grains d'Or doux

Proefnotities:
Deze edele, zachte en milde zoete wijn stuift het glas uit en heeft een brede geconcentreerde geur van gekonfijt fruit en honing.

Serveer suggesties:
Heerlijk om koud te serveren op het terras, maar past ook goed bij rijke kazen of desserts.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Vignoble Ferret
'Rosé de Pressée' IGP. Côtes de Gascogne rosé

Proefnotities:
Stuivende geur van rijp, rood fruit en iets citrus met in de smaak een frisse balans.

Serveer suggesties:
Heerlijk als terraswijn, bij gegrilde en gebakken vis, harde kaassoorten en een zomerse pastasalade.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Vignoble Ferret
IGP. Côtes de Gascogne Sauvignon

Proefnotities:
Stuivend, met de typische geur van de Sauvignon, zoals buxus en kruisbessen. In de smaak aangevuld met iets van citrus maar ook rijp geel fruit en een frisse balans.

Serveer suggesties:
als aperitief maar ook bij gebakken of gegrilde vis, groene salades met geitenkaas.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Oh my bright
Cotes de Gascogne

Proefnotities:
In de geur hinten van appel, citrus, kruisbes en gemaaid gras. De smaak is voortreffelijk en zeer verrassend, zacht en fris met een mooi fruit-bouquet van appel en citrus.

Elegant, Fris, Fruitig, Groen, Levendig, Sappig

Serveer suggesties:
Als aperitief, bij vis en zeevruchten, zomerse salade, gerechten met asperges, om zo te drinken.

Image
Krohn
Rich Tawny Port

Proefnotities
Door de lange rijping een bruinrode kleur. Zacht en rond van karakter met in smaak en geur rozijnen.

Serveer suggesties:
Lekker in combinatie met romige kazen zoals Brie en Camembert, maar ook met studentenhaver, diverse noten en chocolade desserts.

Serveer temperatuur:
14-16° C.

Image
Krohn
Colheita port 2005

Proefnotities
Colheita port heeft een amberbruine, volle kleur en naar gelang de leeftijd toeneemt zal de kleurintensiteit afnemen. In de geur gerijpt fruit, karamel, mokka en rozijnen. De smaak is een explosie van pruimen, noten, kruiden en vanille. Mooi zoet, lang en vol van smaak. Ook hier zal, naar gelang de leeftijd toeneemt, de complexiteit in geur en smaak toenemen en het fruit zal plaats maken voor rijpingstonen.

Serveer suggesties:
Als digestief, bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse cakejes.

Serveer temperatuur:
14-16° C.

Image
Krohn
Porto Lágrima 'full, rich & balanced'

Proefnotities
Krachtige, rijke geur en smaak met iets van de jarenlange rijping, maar ook iets van gedroogd fruit en bloemen. In de smaak aangevuld met een rijpe en zoete balans.
Een volle, zoete dessertport, fris en 'vettig'

Serveer suggesties:
Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse taartjes

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Krohn
'aged 10 years tawny port matured in casks'

Proefnotities
In de neus is de rijping aanwezig maar ook het gerijpte fruit, caramel en rozijntjes. De smaak is zacht en zoet met gedroogd fruit, specerijen en iets van noten. Een warmbloedige, rijke, zoete en toch ook pittige port. Kostelijk in combinatie met een hartig kaasplateau.

Serveer suggesties:
Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse taartjes.

Serveer temperatuur:
14-16° C.

Image
Krohn
Ruby port

Proefnotities
Deze Ruby Port is een jonge meng (blended) port die men langzaam laat verouderen.Deze nogal volle robijnrood (Ruby) gekleurde port heeft een frisse, jeugdige en fruitige smaak, is relatief zoet en heeft minder tannine dan andere port en wordt daarom ondanks de robijnrode kleur toch als een lichte port beschouwd.
Een klassiek aperitief.

Serveer suggesties:
Ruby port is een klassiek aperitief doch kan ook bij het dessert geserveerd worden.

Serveer temperatuur:
14-16° C.

Image
Krohn
porto senador white

Proefnotities
Deze witte porto weerspiegelt volledig het karakter van Douro-wijnen, elegant en fris met aroma’s van exotisch fruit gevolgd door een zachte fruitige afdronk. De porto lagerde 2 jaar op eik.

Serveer suggesties:
Lekker als dessertwijn bij peer met port-chocolade saus.

Serveer temperatuur:
14-16° C.

Image
Barahonda
Organic DO Yecla Monastrell Merlot

Korte omschrijving:
Zachte, rijke wijn met aroma's van rood fruit en frisse tonen. Perfect bij stoofpotjes of harde kaas.

Serveer suggesties:
Perfect bij rood vlees, stoofpotjes, rijst of harde kaas.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Barahonda
Organic DO. Yecla blanco

Proefnotities:
Bleekgele kleur in combinatie met een rijke geur van gerijpt geel fruit, groene appels en vleugje honing. In de smaak aangevuld met een milde zuurbalans, licht exotisch en een lange finale.

Serveer suggesties:
Bij rijke salades, risotto's, vis en schaaldieren en als aperitief.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Excelsior
WO. Robertson Cabernet Sauvignon

Proefnotities:
Donker, robijnrood van kleur met een aantrekkelijke geur van zwarte bessen, pure chocolade en kruiden. Een zachte, ronde wijn met een warmbloedig karakter.

Serveer suggesties:
Een echte allround wijn en een uitstekende begeleider van zowel een sappige steak als een lekkere hamburger.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Excelsior
WO. Robertson Viognier

Proefnotities:
Een heerlijk complexe smaak met tonen van citroen en perzik. Een elegante wijn die zijn mannetje staat.

Serveer suggesties:
Een heerlijke begeleider van kruidige en Aziatische gerechten.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Varvaglione
'Moi' IGP. Primitivo Puglia

Proefnotities:
Toegankelijke en rijke rode wijn met een zondoorstoofd karakter. Heeft gerijpt rood fruit en specerijen in de geur en in de smaak wordt dit ondersteund met drop, pruimenjam en een lichtkruidige toets.
Krachtig en rijk met rood fruit, pruimenjam, drop en gedroogd fruit. Serveer bij pittige gerechten of licht gekoeld bij de barbecue!

Serveer suggesties:
Als tv wijn, bij diverse kruidige gerechten, bij gegrild en gebakken vlees en harde kaassoorten.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Varvaglione
'Moi' IGP. Verdeca del Salento

Proefnotities:
De zachtgele kleur met een groene glans ondersteunt al de aard van deze geconcentreerde witte wijn. De geur is rijk met rijp geel fruit en citrus. De smaak is vol, rond en elegant maar met een fris karakter en lange afdronk.
Geconcentreerd, vol, rond en elegant. Iets groen met een tikje citrus. Lekker bij vis en zeevruchten.

Serveer suggesties:
Lekker bij diverse visgerechten, zeevruchten en pasta's, maar ook als aperitief.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Varvaglione 12 e Mezzo
Negroamaro del Salento

Proefnotities:
Geconcentreerde volle rode wijn met veel kruidigheid, specerijen en gekonfijt fruit in de geur. De smaak is vol, rond en zwoel met een warm karakter. De afdronk kruidig en lang.

Serveer suggesties:
Als tv wijn, bij pittige en kruidige gerechten zoals stoofpotjes, gegrild en gebakken vlees en harde kaassoorten.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Varvaglione 12 e Mezzo
Pinot Grigio Puglia

Proefnotities:
Rijke geur met bloesems en tropische tonen, ondersteund in de smaak met een mild en rijk karakter waarbij de rijpe peer, acacia en citrus fraai met elkaar samen gaan.

Serveer suggesties:
als aperitief maar sluit ook perfect aan bij gegrilde vis, rijke salades, pasta, schelp- en schaaldieren.

Serveer temperatuur:
8-10 ° C

Image
Varvaglione 12 e Mezzo
Malvasia bianca del Salento

Proefnotities:
Stuivende geur van rijp tropisch fruit, bloemen en in de smaak aangevuld met een lichte exotische kruidigheid. Mild en rijk karakter met een vriendelijke zuurbalans.

Serveer suggesties:
Smaakt goed bij diverse gegrilde, gebakken visgerechten en sushi, zeevruchten en zachte kaas.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Varvaglione 12 e Mezzo
Primitivo del Salento

Proefnotities:
Elegante, middelzware rode wijn met een fraaie balans tussen het rijpe zoete fruit, kersenjam, wat specerijen en cacao. In de smaak aangevuld met zachte rijpe tannine en iets van de houtrijping.

Serveer suggesties:
Als tv wijn, maar ook bij gegrild en gebakken vlees en harde kaassoorten.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Cantine di Negrar
'Le Preare' IGT. Veronese rosso 'Lastone'

Proefnotities:
Een volle, zachte wijn waarbij de zwarte kersen en pruimen ondersteund worden door kruiden en een lichte houttoon. In de mond een verfijnde afronding met milde tannine.

Serveer suggesties:
Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, rijpe kazen en typische Italiaanse pastagerechten.

Serveer temperatuur:
18-20° C

Image
Cantine di Negrar
'Le Preare' DOC. Valpolicella Classico Superiore Ripasso

Proefnotities:
Krachtige volle wijn met gerijpt rood fruit. Vol en rijk van karakter met iets van kruiden, chocolade en pruimenjam.

Serveer suggesties:
Lekker bij groentes en vlees van de grill, pittige gerechten en rijpe kazen.

Serveer temperatuur:
18-20° C.

Image
Tenuta San Giorgio
'Délicate ' IGP. Pays d'Oc rosé

Proefnotities:
Rijke en kenmerkende geur van grapefruit en daarnaast rijp tropisch fruit. De smaak is fris, rijk en opnieuw rijp fruit met een mineralige toets.

Serveer suggesties:
Als aperitief, bij frisse salade, mild gekruide Aziatische gerechten, gebakken vis en gevogelte.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Piedemonte Crianza
'Cuatro Tierras' DO. Navarra Crianza

Proefnotities:
In de geur een fruitige impressie van bosbessen, morellen met daarnaast iets vanille door de houtrijping. In de smaak komt dit terug maar nu aangevuld met specerijen, gedroogde pruimen en een fluwelen afdronk.

Serveer suggesties:
Heerlijk bij gegrilde en gebakken vleesgerechten, stoofgerechten en harde kazen.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Bodegas Piedemonte
'Gamma' DO Navarra blanco

Proefnotities:
Tropisch fruit en bloemen domineren de geur. In de mond is hij harmonieus, fruitig en soepel, terwijl een fris zuurtje hem een levendig accent geeft.

Serveer suggesties:
Heerlijk bij gegrild vis en vlees.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Bodegas Piedemonte
'Gamma' DO Navarra tinto

Proefnotities:
Een overtuigende geur van gerijpt rood fruit, specerijen en cederhout. In de smaak aangevuld met rijp donker fruit, tabak en wat peper.

Serveer suggesties:
Combineert goed met gegrild en gebakken vlees, maar ook lekker bij pasta's en pizza's.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Bodegas Piedemonte
DO Navarra Reserva

Proefnotities:
Dieprode wijn met intense aroma's van bosvruchten en door de houtlagering wat kruidig. Een ronde, elegante wijn met een mooie structuur en een lange afdronk.

Serveer suggesties:
Bij krachtige vleesgerechten, stoofpotjes en bij harde kaassoorten.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Bodegas Piedemonte
'Old Vines garnacha' DO Navarra

Proefnotities:
Donkere kersenrode kleur met door de rijping iets verkleuring langs de rand. De rijke geur wordt overheerst door het rijpe donkere fruit maar er komt ook iets van de rijping, kruiden en drop door. De complexe smaak is krachtig maar ook rond en vol met zachte rijpe taninne.

Serveer suggesties:
Rijke, licht gekruide gerechten, diverse charcuterie en harde kazen, wild en gegrild en gebakken vlees

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Bodegas Piedemonte
DO Navarra chardonnay

Proefnotities:
Flinke geur van exotische fruit en bloemen. Fris en plezierig van smaak met een goede zuurbalans, lange afdronk met een lichtrokerige toon.

Serveer suggesties:
Als aperitief, diverse vis- en gevogelte gerechten of als tv- / terraswijn
Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Varvaglione 12e Mezzo
IGP rosata del Salento

Proefnotities:
Een bleekroze kleur en het vriendelijke en ronde karakter kenmerken deze vriendelijke rose. De zachte koolzuurtinteling zorgt voor de verfrissende toets die past bij het rijke rode fruit en de geur van voorjaarsbloesems.

Serveer suggesties:
Als terraswijn maar ook bij gegrilde vis en kip.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Vignobles Gueissard
Cuvèe G AOC Côtes de Provence rosé

Proefnotities:
Zachtroze kleur in combinatie met een stuivende geur van fruitsnoepjes, banaan, perzik en bloemen. Voor rosé is de smaak krachtig maar ook zacht en rijk en is een blend van rijp fruit, een beetje kruiden, een fraaie balans met zachte zuren en fruitsnoepjes.

Serveer suggesties:
Uiteraard op het terras maar ook met rijke salades, gegrilde en gebakken groenten, gegrilde vis en vlees.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Tenuta San Giorgio
Prosecco rosé DOC Treviso Millesimato

Proefnotities:
Frisse aanzet met een stevige mousse met direct in geur en smaak rijpe appels en daar bovenop iets van aardbeien

Serveer suggesties:
als aperitief, op het terras, bij rijke salades, pizza & pasta, gegrilde vis.

Serveer temperatuur:
6-8° C.

Image
Astoria
Fashion Victim Rosé

Proefnotities:
Een sappige, rosé Prosecco-achtige wijn, getint door de toevoeging van Pinot Nero-druiven. Een fruitige en frisse zomerwijn met tonen van aardbei, veel rijpe frambozen, rode bessen met een vleugje room, plus een zacht bloemig aspect. Mooi uitgebalanceerd, met een verrassend elegante, droge afdronk.

Serveer suggesties:
Aperitief, Borrelhapjes, Tapas

Serveer temperatuur:
6-8° C.

Image
Varvaglione
Idea rosa di Primitivo Rose

Proefnotities:
Deze rosé uit de wijnkelders van Varvaglione is een wijn met herkomstaanduiding Puglia. Het lichtvoetige rijpe fruit perfect zorgt voor een perfecte aansluiting bij het licht-kruidige karakter van de Primitivo druif. En met indrukkende tonen van stevige kersen, zachte frambozen, verse aardbeien en frisse citrus.

Serveer suggesties:
Deze heerlijke rosé gemaakt van de beste Primitivo druiven serveer je het beste bij gegrilde zeevruchten zoals scampi, pulpo of baby inktvis met citroen en veel peterselie.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Monthuys
Champagne Brut Rosé

Proefnotities:
Deze champagne is gemaakt van 70% Chardonnay, 20% Pinot Meunier en 10% Pinot Noir. Klassieke champagneproductie waarbij rode wijn van de Pinot Noir is toegevoegd om de uiteindelijke rosé-kleur te verkrijgen. Daardoor is hij sprankelend en zalmkleurig. In de geur bloemen, met elegante noten van roos. Hij smaakt zeer fruitig, met hints van aardbei en framboos. Zeer zachte tannines.

Serveer suggesties:
Serveer het lekkerst als aperitief, gekoeld tot 6 tot 8°C, of bij een fruitsalade of vers seizoensfruit.

Serveer temperatuur:
8-12° C.

Image
Varvaglione
Susumaniello rosé

Proefnotities:
De Susumaniello uit Varvaglione is een roséwijn uit de regio Apulië en schittert met een geweldige lichtroze in het glas. Het boeket heeft aroma's van klein rood fruit en een mooie kruidige toon domineert het gehemelte. Een heerlijke zomerwijn, perfect voor mooie avonden op het terras.
Zeer nobel met een geweldige en praktische glazen sluiting.

Serveer suggesties:
Past zeer goed bij gegrilde vis, groenten, antipasti, warme voorgerechten.

Serveer temperatuur:
8-12° C.

Image
Le Petit Beret
Organic Virgin Rosé

Alcohol vrij
Virgin Rosé, het perfecte biologische alternatief voor uw aperitief. Laat je verrassen door dit organische profiel; alle geneugten van Grenache Cinsault zonder een spoor van alcohol.
Een drankje dat alle generaties, alle geslachten en alle levensstijlen samenbrengt. Mensen met een sportieve levensstijl, diabetici, zwangere vrouwen, wat je dieet ook is, je kunt onbeperkt genieten van deze niet-alcoholische drank!

Proefnotities:
Een sprankelende lichtroze kleur, de neus verleidt met zijn aroma's van citrusvruchten, roze grapefruit, lichtere rokerige, minerale tonen en fijne frisse bloementoetsen. De smaak is aangenaam en voluptueus, versterkt door een mooie levendigheid die plaats maakt voor fruitige smaken van vers rood fruit en citrusvruchten, die de structuur omhullen om een ​​intense maar elegante ervaring te geven.

Serveer suggesties:
Als aperitief, bij een salade met tomaten en gerookte zalm, gepocheerde forel met citrusvruchten, een steak van geroosterde tonijn en gekonfijte tomaten of een kalfskotelet met rozemarijn. Met desserts van rood fruit, een kersenclafoutis. Gariguette-aardbeiensoep of tijmsorbet.

Serveer temperatuur:
9-11° C.

Image
Cantine di Negrar
'Le Prear'e DOC Chiaretto di Bardolino

Proefnotities:
Bleke roze kleur met in de neus bloesem, rood bosfruit en in de smaak ondersteund met milde zuren, rood fruit en randje zoet.

Serveer suggesties:
Op het terras, bij lichte pizza & pasta, gegrilde & gebakken vis en rijke salade.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Ropiteau frères AOC
Bourgogne chardonnay

Proefnotities:
Heldere gele kleur met groene glinstering. Een complexe en rijke wijn met iets van bloemen, toast, honing en verse vruchten.

Serveer suggesties:
Heerlijk bij visgerechten, zeevruchten en zachte kaassoorten, maar ook lekker als aperitief.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Ropiteau frères AOC
Bourgogne pinot noir

Proefnotities:
Helderrood met het typische karakter van pinot noir. In de geur kersen, rode bessen en wat ceder. In de smaak ondersteund met een fris karakter en wat kruiden.

Serveer suggesties:
Lekker bij wild, gevogelte en roodvlees, maar smaakt ook goed bij zachte kazen.

Serveer temperatuur:
18-20° C.

Image
Ropiteau frères AOC
Chablis

Proefnotities:
Krachtige, strakdroge witte wijn met in de geur iets van gebakken brood, mineralen en geel fruit. In de smaak fraaie zuren, maar ook rijp fruit en een mooie dikte.

Serveer suggesties:
Lekker als aperitief, maar ook bij diverse visgerechten, fruits de mer en oesters.

Serveer temperatuur:
10-12° C.

Image
Ropiteau frères AOC
Fleurie

Proefnotities:
De wijn kenmerkt zich door een fijne complexiteit en finesse. Mooi ontwikkeld in smaak met een fluwelen afdronk.

Serveer suggesties:
Heerlijk bij licht gekruide gerechten, lam of rijke visgerechten.

Serveer temperatuur:
14-16° C.

Image
Ropiteau frères 'Les Plants Nobles'
VdF sauvignon blanc

Proefnotities:
Bleekgele kleur met een groenige gloed. In de geur komt het typische karakter van de druivensoort sauvignon blanc naar voren met citrus, kruisbessen en tropisch fruit. In de smaak een frisse toon met een aangename zuurbalans en rijk karakter.

Serveer suggesties:
Serveer bij diverse vis- en gevogelte gerechten en salades. Ook geschikt als aperitief of terraswijn.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Ropiteau frères 'Les Plants Nobles'
VdF chardonnay

Proefnotities:
Zacht goudgeel van kleur met een rijke geur van citrus, tropisch fruit en getoaste noten. Rijk van smaak met licht exotische tonen en milde zuren.

Serveer suggesties:
Lekker bij rijke visgerechten en zachte kaassoorten, maar ook als aperitief.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Ropiteau frères 'Les Plants Nobles'
VdF merlot

Proefnotities:
Elegante, maar krachtige rode wijn met in geur en smaak donker fruit en iets van specerijen. In de smaak aangevuld met een kruidige toets en rijpe tannine.

Serveer suggesties:
Smaakt goed met gegrilde en gebakken vleesgerechten, verschillende kaassoorten of gewoon als afsluiting van de avond.

Serveer temperatuur:
18-20° C.

Image
Ropiteau frères 'Les Plants Nobles'
VdF pinot noir

Proefnotities:
Rijke, aantrekkelijke geur van rijp rood fruit, toast en een beetje cocos. In de smaak aangevuld met iets van drop en specerijen.

Serveer suggesties:
Bij wild, gevogelte en roodvlees, maar ook lekker bij harde kazen of als tv wijn.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Maison Bouachon AOC
Crozes Hermitage 'La Maurelle'

Proefnotities:
Donkerrode kleur met in de geur bosfruit, groene kruiden en wat rijping en in de smaak ondersteund door gerijpt fruit en milde taninne.

Serveer suggesties:
Bij krachtige en gekruide gerechten, wild & gevogelte en gerijpte kaas.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Maison Bouachon AOC
Côtes du Rhône blanc 'Les Rabassières'

Proefnotities:
Goudgele kleur en geur van bloemen en rijp geel fruit als abrikoos en perzik en in de smaak ondersteund door milde zuren, concentratie en opnieuw geel fruit.

Serveer suggesties:
Als aperitief, bij rijke salades, diverse vis- en gevogelte gerechten en zachte kazen.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Maison Bouachon AOC
Côtes du Rhône rouge 'Les Rabassières'

Proefnotities:
Donkerrode kleur met een geur van rijp rood fruit als bramen en frambozen, tikje groene kruiden en in de rijke smaak rond, zacht met milde zuren en taninne.

Serveer suggesties:
Bij mild gekruide gerechten, gegrild en gebakken vlees, gerijpte kaas en als tv wijn

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Maison Bouachon
Châteauneuf du Pape blanc 'La Tiare du Pape'

Proefnotities:
Rijke geur van zomers geel fruit als perzik en rijpe peer en iets exotisch. De smaak is vol rond en krachtig met gedroogd geel fruit, milde zuren en een lange finale.

Serveer suggesties:
Prima bij rijke visgerechten, risotto's, pasta's, harde kazen en rijke salades.

Serveer temperatuur:
8-10° C.

Image
Maison Bouachon AOC
Gigondas 'Duc de Montfort'

Proefnotities:
Donkerrode kleur en met een geur van gerijpt rood fruit als kersen en pruimen, kruiden als thijm en rozemarijn en in de smaak vol, rond bosbessenconfiture en drop.

Serveer suggesties:
Bij gekruide gerechten, stevige stoofpotjes, wild & gevogelte, gerijpte kaas.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Maison Bouachon AOC
Châteauneuf du Pape rouge 'La Tiare du Pape'

Proefnotities:
Donkerrode kleur met in de rijke geur van bosfruit, wat groene kruiden en iets rijping en in de smaak ondersteund door opnieuw donkerfruit, milde taninne en een lange finale.

Serveer suggesties:
Bij mildgekruide gerechten, stoofpotjes, wild & gevogelte en gerijpte kaas.

Serveer temperatuur:
16-18° C.

Image
Maison Bouachon AOC
Vacqueyras 'Pierrelongue'

Proefnotities:
Donkerrode kleur in combinatie met een rijke geur van gedroogd donker fruit en wat kruiden. De smaak is zacht, vol en zwoel met confiture en iets van specerijen.

Serveer suggesties:
Prima bij wild, gegrild en gebakken vlees, gekruide stoofgerechten en harde kazen.

Serveer temperatuur:
16-18° C.